Gyerekkel az orvosnál

Szponzorált tartalom

gyermek fogorvos budapest
gyermek fogorvos budapest

Senkinek nem mondok újdonságot azzal, hogy nem vagyok oda a fogorvosért, de szerintem, azzal pláne nem lepek meg senkit, hogy annál, ha fogorvoshoz kell mennem már csak az rosszabb, ha gyereket kell vinni.

Egyelőre én ezt még nem éltem meg, de nem olyan régen a keresztfiamnak éjszaka rettenetesen elkezdett fájni a foga. Ezután gondolkoztam el és néztem utána, hogy én hova vinném a lányom vagy akár saját magam hova indulnék el hasonló helyzetben.

Tekintve, hogy nem szeretek órákat várni sehol és pontosan tudom, hogy senki más sem, ezért nekem egy magánrendelőre esne a választásom, hogy aránylag könnyen időponthoz juthassak. Így találtam meg a fogorvosbudapest.info oldalát, ahol rengeteg blog cikket találtam, több témával kapcsolatban. Egyszerű rajta az időpontfoglalás és így mi magunk választhatjuk ki, hogy melyik orvos szimpatikus, ami szerintem nagyon fontos. Pláne, ha egy kisgyerekkel készülünk menni. Szóval, ha én keresnék gyermek fogorvost budapesti lakosként, akkor őket keresném fel, hogy elmondjam a gondomat és időpontot foglaljak náluk. Biztos több lehetőség is van, ha gyermek fogorvos budapest területén a keresési cél, de nekem ők voltak a legszimpatikusabbak és nekem nagyon fontos, hogy bízzak abban, aki a gyermekemet vizsgálja, Tetszik a weboldalon, hogy több cikkel is találkozhatunk, többféle témában. Nekem ez egy pozitív helyzet, hiszen foglalkoznak azzal, hogy a pácienseik tudjanak tájékozódni, utána olvashassanak adott témáknak.

Másfelől tetszik, hogy igyekeznek felhívni a figyelmet a megelőzés fontosságára, hiszen az a legjobb, ha csak rutinvizsgálatokra kell az embernek bemennie, nem pedig már akkor érkezik, amikor nagy a baj. Szerintem ez egy nagyon nagy munka, mivel amennyire én látom, nem elterjedt dolog, hogy az emberek elmenjenek az éves szűrésekre. Mivel pedig a szülők maguk sem járnak ezekre a szűrésekre, könnyen elfelejtik a gyerekeknél is, így lehet, hogy már csak akkor keresik fel a budapesti gyermek fogorvost, amikor fáj a gyermek foga, tünetei vannak. Ezáltal viszont valószínűleg egy rossz élménnyel fog gazdagodni, ha ezzel szemben a megelőzés lenne a cél, akkor a gyerekek még egészségesen érkeznének az orvoshoz és pozitív vagy pozitívabb képpel a fejükben távoznának.

Nem hiszem, hogy a véleményem egyedi ebben a témában és nekem nagyon szimpatikus a Fogorvos Budapest csapata, így nem kizárt, hogy hamarosan személyesen is ellátogatok hozzájuk a lányommal, hogy részt vegyen egy ilyen megelőző vizsgálaton, és, ha bármikor szükség lesz rá, akkor ne kelljen izgulnia a fogorvosnál. Hiszen egy-két ilyen alkalom után tudja, hogy mire számíthat, és a kisgyerekeknél kulcsfontosságú, hogy tudják mikor, mi történik velük és körülöttük.

Ezek mellett pedig valószínűnek tartom, hogy egy fogorvos rengeteg okos dolgot tud neki mondani, amit utána a szájhigiéniába be tudunk közösen építeni itthon.

Szóval nekem tetszik a Fogorvos Budapest munkája, szerintem nagyon jó a honlapjuk is és biztos vagyok benne, hogy sok elégedett pácienst tudhatnak maguk mögött.

Bár továbbra is bízom benne, hogy nem lesz szükségem rá, hogy sűrűn járjak én vagy a gyermekem fogorvoshoz, de nyilván az éves ellenőrzés elkerülhetetlen, így jó tudni, hogy van ötletem merre induljak időpontot foglalni.